Amit a tejallergiáról érdemes tudni

Sokan egy kaptafa alá veszik, pedig a két fogalom különbözik. Az ételallergia és az ételintolerancia, így a tejallergia, azaz kazeinallergia sem keverendő össze a tejcukor-érzékenységgel, azaz a laktóz intoleranciával!

A tejallergia abban az esetben alakul ki, mikor a szervezetbe juttatott tejben lévő tejfehérjét (kazeint) allergénként kezeli a szervezetünk és kóros immunválaszt ad.

A tejallergia többnyire örökletes betegség: akiknek mindkét szülője atópiás (allergia kialakulására hajlamos), és azonos típusú allergiában szenved, azok 60-80%-ban maguk is allergiásak lesznek. Akiknek szülei eltérő allergiában szenvednek, 40-60%-ban, akiknél pedig csak az egyik szülő allergiás, azok 20-40%-ban válnak allergiássá. Az ételallergia kisgyermekek 6%-ában, felnőttekben már csak 1-2%-ban fordul elő. A tejallergiát a kisgyermekek 90%-a három éves korára kinövi.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: Webbeteg.hu

Facebook Kommentek