Újabb lehetőség vállalkozónőknek

December 13-14-én kétszer félnapos képzés keretében szerezhetnek fontos információkat a digitális világ előnyeiről azok a vállalkozónők, akik részt vesznek a Budapest Bank által támogatott Dobbantó program keretében a SEED Alapítvány által kidolgozott QuickIT képzésen.

Korunk a digitalizáció kora: egyre több és több adat fut a számítógépeinken, a mobil eszközeinken, amelyekből a vállalkozásunkat segítő információk nyerhetők ki; számos alkalmazás támogat bennünket abban, hogy munkánkat a korábbinál gyorsabban és hatékonyabban tudjuk elvégezni; a hatóságok és az egyéb szervezetek többnyire már elektronikus csatornákon kommunikálnak velünk, akárcsak mi magunk is az ügyfeleinkkel. Talán nem állunk távol az igazságtól, ha kijelentjük: nagyon könnyen versenyhátrányba kerülhet napjainkban az a vállalkozó, aki legalább alap szinten nincs tisztában a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel.

Ezt ismerte fel a SEED Alapítvány, amikor kidolgozta QuickIT nevű 2xfélnapos képzési programját, amely bekerült a Budapest Bank által támogatott, a női vállalkozók képzését, fejlesztését célzó Dobbantó programba. Jóllehet, a QuickIT valamennyi vállalkozói kör számára hasznos és fontos tudást tartalmaz, a legelső programot azonban kifejezetten hölgyek számára kínálja a bank és az alapítvány. A nők ugyanis, és remélhetőleg nem illetlenség és udvariatlanság ezt kijelenteni, talán jobban idegenkednek a számítógépektől és mindattól, amit a digitalizáció jelent, mint férfi társaik.

A kétszer félnapos gyakorlatorientált képzés tematikája igen széles. A résztvevők megismerkedhetnek az informatikai alapfogalmakkal (például a Cloud, Freeware, Shareware, API) és azok legalapvetőbb felhasználási területeivel. Választ kapnak arra, hogyan lehet papírmentes az iroda, hogyan támogatják a döntéshozatalt a publikusan elérhető adatbázisok és a cégnél óhatatlanul is felhalmozódó adatok, ha jól gyűjtik és használják azokat. A képzés nagy súlyt helyez a gyakorlati tudásra, ezért a résztvevők már a helyszínen meggyőződhetnek arról, hogy képesek-e használni is azt, amit elméletben elsajátítottak.

A bank és az alapítvány olyan vállalkozónők jelentkezését várja, akik, ha talán idegenkednek is a digitalizált világtól, látják a benne rejlő előnyöket, és hajlandók tenni annak érdekében, hogy azokkal ők is magabiztosan tudjanak élni.

A képzésre december 3-ig várja a jelentkezőket a SEED Alapítvány.

 

(mmonline)

Facebook Kommentek