Tejfogyasztás fontossága

A tej és az abból készülő tejtermékek étrendünk lényeges részét képezik, fogyasztásukkal nemcsak táplálkozásunkat színesítjük, hanem szervezetünk működését is jótékonyan támogathatjuk.

A tej és különféle egyéb tejtermékek étrendünk lényege alkotóelemei. Fogyasztásukkal táplálkozásunkat színesítjük és szervezetünk működését is segítjük.

A tej tápanyagban gazdag: fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Fél liter tej elegendő, hogy egy felnőtt napi energiabevitelének 12-15%-át, a fehérje 20-25%-át, a zsír 15-20%-át, a szénhidrát- 7-10%-át, a kalciumbevitelének 70% ellássa. Igen gazdag ásványi anyagokban, káliumban, kalciumban, magnéziumban, szelénben, valamint vízben és zsírban oldódó vitaminokat egyaránt tartalmaz.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: webbeteg.hu

Facebook Kommentek