Nyakunkon a strandszezon, avagy elkezdtük a 90 napost!

Tavasz van. Ami azt jelenti, hogy nem sokára itt a nyár. És ez többünket elkeserít. Mármint nem az, hogy jön az igazán jó idő, hanem, hogy nyakunkon a strandszezon. Szóval itt a VKN szerkesztőségében is elkezdődött a NEM ESZEM CSOKIT, NE IS KÍNÁLD, MERT BAROMI ERŐS VAGYOK project. Ez azt jelenti, hogy a napi szénhidtát perceknek búcsút intettünk. És persze elkezdtük az általunk – jelen pillanatban – legjobbnak tartott 90 napos fogyókúrát.

A nagysikerű diéta népszerűségének titka valószínűleg az, hogy tényleg működik, valamint teljes mértékben betartható. A diéta kiegyensúlyozott, vitaminokban és rostokban gazdag táplálkozást biztosít.

Fontos a sok folyadék, teázzunk bátran

A 90 napos diétát állítólag amerikai sportorvosok dolgozták ki.  Az eredmény 90 nap alatt 15-20 kg (magas súlyfeleslegnél), és még a magas vérnyomást is megszünteti. A felesleges kilók leadása mellett megváltoztatja a szervezet működését, amivel garantálja, hogy a leadott kilók nem jönnek vissza. Ha kevesebb kilót kell leadni, a diétát előbb abba lehet hagyni, de a szervezetben nem jön létre a fent említett változás.

És igen, tésztát is ehetünk a szénhidrát napon

A napok sorrendjét mindenképpen be kell tartani. A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik, így követi egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. A gyomorba mindig egyféle táplálék jut, ami így könnyen lebomlik.

A gyümölcsnapon jó ötlet a befőtt, szigorúan cukormentesen

A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely gyümölcsnap után következik, utána pedig fehérjenap jön. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható.

A reggeli minden nap ugyanaz: gyümölcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Gyümölcs a délelőtt folyamán is fogyasztható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem.

 

Egyetek egészségesen, mi pedig hetente jelentkezünk, hol is tartunk és hogy bírjuk a „megpróbáltatásokat”!

 

 

Szerző: VKN

Facebook Kommentek