Indiába költözik a világbajnok női birkózónk

Fotó: Népszava

Sastin Marianna, Magyarország eddigi egyetlen világbajnok női birkózója tavasszal Indiába költözik, ahol edző-férje, Wöller Ákos februártól az ázsiai ország egyik legjobb versenyzőjével dolgozik majd együtt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Sastinék a fővárostól, Újdelhitől 600 kilométerre keletre fekvő Lucknowban laknak majd.

“A sztori ott kezdődött, hogy Vinesh Phogat edzőt keresett magának, és úgy néz ki, hogy Ákos fogja felkészíteni az olimpiára” – nyilatkozta Sastin, hozzátéve, hogy férje már februárban Indiába utazik, ő és a tavaly februárban született kisfiuk, Olivér pedig márciusban követik Wöllert. “Az én esetemben lesz némi plusz utazás, hiszen a magyar válogatott edzőtáboraira hazajövök.”

A 62 kilogrammban szereplő, 35 éves klasszis nagy tervekkel vág neki a 2019-es évnek, elmondása szerint reméli, hogy a 2018-ashoz hasonló sikerekre lesz képes – írja az MTI.

“Tavaly fantasztikus élményekben volt részem. Ott kezdődött, hogy megszületett kisfiunk, Olivér. Aztán az év végére sikerült a lehető legjobb formába kerülnöm. A szülés és egy sérülés miatt gyakorlatilag másfél évig nem versenyeztem. Mégis sikerült úgy összeraknom magam, hogy a budapesti világbajnokságon ötödik lettem” – mondta Sastin.

Wöller Ákos leendő tanítványa, a 24 éves Vinesh Phogat kétszer nyerte meg a Nemzetközösségi Játékokat, 2014-ben 48, majd tavaly 50 kilogrammban, s 2018-ban az Ázsia Játékokon is aranyérmes lett a nők 50 kilós súlycsoportjában, az Ázsia-bajnokságokon pedig ötször állhatott dobogóra.

Facebook Kommentek