
Bár a nap még gyakran süt, már érezhető, hogy nem olyan az ereje, mint pár hete. Szeptember 13-át írunk. Akár tetszik, akár nem, elérkezett az ősz. Fodor Fruzsina írása.
Személy szerint nagyon szeretem ezt az évszakot, hiszen felvehetjük kedvenc kabátunkat, pulcsinkat, nem folyik patakokban rólunk a víz, mint a nyári hőségben. Bekucoroghatunk a kis fészkünkbe egy forró teával vagy forró csokival és olvashatjuk kedvenc könyvünket.
Mindezeken kívül szezonját éli az alma, körte, mogyoró, szőlő, a boltokban pedig már kapható a gránátalma, avokádó. Így tehát gondoltam egyet és elkészítettem néhány almás-fahéjas túrós muffint, valamint étcsokis-túrós muffint.
A receptet egy blogger lánytól, Numbavától lestem el instagramon.
Hozzávalók:
-250 gr. zsírszegény túró
-150 gr. joghurt
-90 gr apró szemű zab
-1 citrom reszelt héja
-1 tojás és 1 fehérje
– 1 kk sütőpor
– édesítő ízlés szerint
– gyümölcs ízlés szerint
A száraz és a nedves összetevőket külön összekevertem, 3 db pici almát meghámoztam és felvágtam kockákra, majd fahéjas cukorral összekevertem. A masszát két külön tálkába tettem, az egyikbe az almák kerültek, a másikba pedig 2 kocka 70 % -os étcsoki. Muffin formába öntöttem őket és előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütöttem, míg szép barnák nem lettek.
Jó étvágyat!
Szerző: Fodor Fruzsina