Egészséges az étcsokoládé

Egy belgyógyászati szaklapban, a Journal of Internal Medicine-ben megjelent kutatás szerint a kis mennyiségű étcsokoládé rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a testtömeg indexet.

A kutatás során 1018 fő 20 és 85 év közötti tesztalanyokat vizsgáltak. Kérdőívet kellet kitölteniük, mely kimondta a csokoládéfogyasztás és az alacsonyabb testtömeg index közötti korrelációt.

Az étcsokoládé fogyasztása rövid távon (2-3 óra) növeli az agy éberségét, ami segíti a gondolkodást és a döntéshozatalt. Minden bizonnyal a csokoládé flavanol tartalmának köszönhetjük ezt, mely kitágítja az agyi ereket, aminek hatására több oxigén és vér jut az agy fontos területeire, ezáltal felvéve a harcot a fáradtsággal és az öregedés jeleivel.

A Physiology & Behavior c. szaklapban megjelent kutatás szerint 720mg kakaóból származó flavonolt fogyasztó tesztalanyoknak javult a vizuáliskészsége. Ez valószínűleg a retina és az agy között javuló vérkeringésnek hála.

Az Amerikai Kémikus Társaság egy 2014-es konferenciáján új, meglepő tulajdonságot prezentáltak az étcsokoládéval kapcsolatban. Például, hogy az emésztés során gyulladáscsökkentő vegyületekké alakul a pozitív hatású baktériumoknak köszönhetően, ami aztán jótékonyan hat szívműködésünkre. A magyarázat, hogy a kakaóbabban található bizonyos antioxidánsok és rostok emésztése csak a vastagbélben megy végbe, ahol a vegyületek felszívódnak, csökkentik a szív- és érrendszeri gyulladásokat, és ezáltal hosszú távon csökkentik a szívroham kialakulásának kockázatát.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: Prosperity Group

 

Facebook Kommentek