Minden további nélkül ehetünk lefekvés előtt?

Fotó: Pixabay

Gyakran hangoztatott állítás, hogy károsan hat szervezetünkre, ha közvetlenül elalvás előtt még táplálékot veszünk magunkhoz.

Egy japán kutatócsoport azonban megcáfolta mindezen hiedelmeket.  A  kutatási eredményekről, mely puszta megfigyeléseken alapult,  a The Independent számolt be.

A kísérletben megfigyeltek kisebb hányada nassolt közvetlenül lefekvés előtt. A vizsgálatok azt mutatták, hogy az első tizenkét hónap során átlagosan 5,2 százalékpontot, majd az azt követő két évben 5,58 százalékot növekedett a résztvevők HbA1c-szintje. Ugyanakkor semmiben nem mutattak társaikhoz képest eltérő eredményeket azok, akik elalvás előtt két órával is rendszeresen fogyasztottak különböző ételeket.

A tudósok úgy találták, hogy valójában sokkal nagyobb hatással van vércukor szintünkre az általunk fogyasztott alkohol mennyisége, a rendszeres testedzés vagy annak hiánya, a vérnyomásunk rendellenességei és egyéb életmódbeli tényezők.

A kutatással továbbá igyekeztek felhívni a figyelmet arra, hogy az elhízás és a diabétesz megelőzésének érdekében folyamatosan, a nap minden szakában ügyelnünk kell a helyes táplálkozásra.

 

(Dívány)

Facebook Kommentek