A bulinegyed rejtett arca

A Kazinczy utca rejtett történeteinek nyomába eredhetnek az érdeklődők szeptember 16-án, szombaton délelőtt 10 órától. A másfél órás séta alatt feltárul a budapesti bulinegyed szolid arca, például az egykor vas-, rézáru- és kályhagyárként működő régi épületek vagy a rituális fürdő története. Az Ez a hely MENŐ!/ Kazinczy utca a PLACCC City Conversations című rendezvénysorozat része, a részvétel ingyenes.

 Erzsébetvárosi helyszínnel bővül szombaton az Ez a hely MENŐ! nevű, interaktív városi jelölőhálózat. Ezúttal a bulinegyed szívében, a Kazinczy utcában, a Szimpla Kertben kerül ki egy QR-kóddal ellátott, embernagyságú, piros térképtű. A projekt célja rámutatni azokra az épített értékekre, amelyek a szó átvitt vagy valós értelmében el vannak rejtve a szemünk elől, például azért, mert valami eltakarja őket, netán mert az évek alatt megváltozott a funkciójuk.

Az alkotók szeptember 16-án, szombaton délelőtt 10-től az Ez a hely MENŐ!/ Kazinczy utca című ingyenes várostörténeti sétán mutatják meg a bulinegyed másik arcát. A résztvevők megtudhatják például, hogy mi üzemelt a Magyar Táncművészeti Főiskola Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézete, valamint az Elektrotechnikai Múzeum helyén, valamint felidézik a környék egykor vas-, rézáru- és kályhagyárként működő régi épületeinek, zsinagógájának és rituális fürdőjének történetét. A nagyjából másfél órás séta végpontja Budapest egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága, a legendás romkocsma, a Szimpla Kert lesz, ahol személyes történeteket is gyűjtenek a helyszínen felavatandó Ez a hely MENŐ! pont interaktív üzenőfalára. Az Ez a hely MENŐ! koncepciója a noppa design és a Let_it_Be art agency közös munkája.

További információ:
http://www.ezahelymeno.com/

 

 

Facebook Kommentek