Jelentősen megkönnyíti a szülést a várandósság alatti sportolás

A sport számos jótékony hatással bír, a többi között csökkenti a terhességi diabétesz, a magas vérnyomás és a koraszülés kockázatát, lerövidíti a szülés utáni lábadozási időt, és kisebb eséllyel alakul ki szülés utáni depresszió is. Tehát a terhesség során sem ajánlatos elhanyagolni a sportolást és testmozgást.

Akik rendszeresen mozognak a várandósság alatt, sokkal jobban bírják a vajúdást, önmagában a szülés is könnyebb, kisebb a császármetszés aránya és a szülés utáni felépülés aránya is jóva gyorsabb. Emellett kisebb eséllyel alakul ki gyermekágyi depresszió azoknál a nőknél, akik nem hagytak fel a mozgással – írja a család.hu.

A kismamáknak az edzés során arra is figyelniük kell, hogy ne boruljon fel a hőháztartásuk, nem szabad túl melegen öltözniük, és kerülniük kell az izzadást, vagy a melegben végzett mozgásformákat, pl. a hot jógát vagy pilatest.

Vannak különböző kismama jóga/torna csoportok azoknak, akik szeretnének szociálisan mozogni, és vannak személyre szabott órák is, akik bizonytalannak érzik magukat; érdemes tehát a személyi edző segítéségt is kérni. Vannak ugyanis bizonyos gyakorlatok, amiket nem szabad végezni: a második trimeszterben például nem lehet 90 fok alá guggolni, kerülni kell a felüléseket is.

Facebook Kommentek