Elindult a nevezés a Kihívás Napjára

Idén május 31-én lesz a Kihívás Napja, melynek célja, hogy minél többen végezzenek legalább napi negyedórányi aktív testmozgást. Magyarország legnagyobb szabadidősport-rendezvényére már elindult a nevezés.

„A kihívás és a mozgás hallatán sokan meghátrálnak, de május harmincegyedikén győzzük le önmagunkat” – mondta Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára, aki hozzátette: a céljuk az, hogy kedvet csináljanak a mozgásban gazdag életmódhoz, a rendszeres sportoláshoz.

Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban idén Magyarországgal együtt a világ legalább ötven országának városai, falvai vesznek majd részt. Magyarországon már 26. alkalommal rendezik meg a Kihívás Napját. A szövetség tájékoztatása szerint a korábbi években összesen 1596 magyarországi település vett részt az eseményen, és nyolcmillió ember játszott, sportolt a Kihívás Napján.

Magyarország legnagyobb szabadidősport-rendezvényére már elindult a nevezés, a jelentkezés feltételeiről a www.kihivasnapja.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

Facebook Kommentek