Az orvos idejét meg kell megfizetni

A hazai egészségügyről mindenkinek megvan a véleménye, nem is szükséges ecsetelni az állapotokat, magát az egész szolgáltatói intézményt. Ezért egyre többen pártolnak át a magánszektorba, annak ellenére is, ha anyagi helyzetük reálisan meg sem engedné ezt. De mit lehet elvárni a magánszektortól, ha ennyi pénzt elkérnek?

A Prima Medica Egészségközpont ügyvezető igazgatója, dr. Babai László a Házipatika.com-nak elmondta, hogy minél többet fizetünk, annál „luxusabb” körülményeket kapunk. És ami a leglényegesebb, az is a pénztárcánktól függ, hogy mennyi időt foglalkozik velünk az orvos – hány percet vásárol meg.

Voltaképpen a magánrendelőben azért több a „vizitdíj”, mert többet tudunk adni. A várakozás is attól függ, hogy milyen összeggel jelentkezik be a páciens.

Mivel minél többe kerül egy adott vizsgálat, „szolgáltatás”, annál kevesebben jelentkeznek rá, tehát rövidül a várólista. De nem is szükséges, hogy hosszú sorok kígyózzanak a rendelő elő, mert akkor a magánrendelés is államivá válik. „De persze a magánszférában is van olyan professzor, akihez, ha valaki ma bejelentkezik, akkor jövő júniusra kap időpontot.”

A továbbiakat itt olvashatják!

 

Forrás: házipatika.com

Facebook Kommentek