Az ideiglenes edzés okai

A nyár elmúltával sokunk elhatározza, hogy jövő nyárra izmosabb, formásabb, szexibb lesz. Ősszel megkezdődik a rendszeres testmozgás, aztán az idő teltével pár hét, esetleg pár hónap múlva ez a lelkesedés lelankad és sportos életmódról vizionált kép elillan.

Az egészséges életmód egyik feltétele a rendszeres mozgás, ami nemcsak megelőzheti a betegségeket, de azoknak a kezelésében is jelentős szerepe van. Csökkenti a magasvérnyomást, a vércukorszintet csak hogy két általánosságot mondjak. A személyre szabott mozgásprogram pedig további jelentős előnnyel járhat. Miért van az, hogy mégis megszakad a „mozgás-karrierünk”?

Elképzelhető, hogy nem választunk magunknak megfelelő sportágat, edzéstervet.

A divat az egész világot körülveszi, és ez a sportban sincs másként. Sokan a trendkövető sportólokká válnak és olyan mozgásformákat választanak ki, ami éppen trendi, azonban lehet, hogy az pont nem megfelelő alkatunkra, edzettségi állapotunkra nézve. Márpedig ennek a felmérése és belátása az elsőszámú feladat, mielőtt sportolásba kezdünk. Meglehet, hogy a szomszéd, a barátnő, vagy az egyik híresség esküszik egy-egy edzésmódszerre, ám nem biztos, hogy ez mindenki számára megfelelő.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: Házipatika.com/VKN

Facebook Kommentek