Az a bizonyos telefonhívás öngyilkossági kísérlet után

A kutatás során 1400 pácienst vizsgáltak az Egyesült Államok különböző területeiről, akik speciális vizsgálatban részesültek, a kezelést követően több telefonhívással is ellenőrizték a szakemberek jóllétüket.

„Az öngyilkossági hajlammal küzdő emberek gyakran minden emberi kapcsolat nélkül élnek, és teljesen el vannak szigetelve. Így aztán minden pozitív kontakt a külvilággal segítségükre lehet abban, hogy jobban érezzék magukat” – mondja a kutatást vezető Dr. Michael Allen, a University of Colorado munkatársa.

A szakember szerint nem elég elbocsátani a pácienst és megírni a zárójelentést, hanem folyamatos utánkövetésre is szükség van. Úgy tűnik, legalább hét későbbi telefonhívásra van szükség, amely a páciens hogylétéről érdeklődik, mivel a leginkább így csökkenthető az újabb öngyilkossági kísérlet esélye.

Dr. Emily Betz, a telefonos program vezetője szeretné, ha nem csak Coloradóban, de az egész országban, sőt világon elterjedne a módszer, amelynek segítségével az öngyilkossági kísérleten átesett páciensek rehabilitációjára ilyen formában is odafigyelnek a szakemberek.

 

Forrás: Medipress

Facebook Kommentek