Elismerte egy férfi, hogy ő gyilkolta meg a máltai újságírónőt

Fotó: EuroNews

A börtönben lévő férfi a Reutersnek adott interjút, melyben először beszélt a merénylet körülményeiről. Az elkövető azt mondta, ha tudta volna, hogy ki a célpontja, akkor több pénzt kért volna a felbérlőitől, 150 ezer helyett 10 millió eurót.

A férfit bátyjával és egy társával együtt tartóztatták le a máltai hatóságok, és a Reutersnek arról is beszélt, hogy fel fogja fedni az ügyben még érintett személyek nevét.

Daphne Caruana Galiziát 2017-ben gyilkolták meg az autója alá rejtett bombával. Az újságírónő a maffia és a máltai politikai elit összefonódását kutatta, halála előtt a kormány több miniszterével szemben is korrupciós vádakat fogalmazott meg.

A gyilkossággal kapcsolatban már az ország egyik leggazdagabb üzletembere, Yorgen Fenech is a hatóságok célkeresztjébe került. A Caruana Galizia halálának idején hatalmon lévő Munkáspárt 2022-ben is győzni tudott a választásokon, annak ellenére is, hogy Robert Abela kormányfőt az újságírónő ügyében zajló nyomozás befolyásolásával vádolták ellenfelei.

 

(Forrás: EuroNews)

Facebook Kommentek