“A változás gyönyörködtet”

Fotó: Facebook

A mentális rekreációt az egészségvédelem középpontjába állító Nézőpontváltó Egyesület április közepén beindította a MeNŐKlubot.

A klimaxszal megspékelt middlelife crisis megelőzésére, illetve a változókor tüneteinek enyhítésére életre hívott klub havi rendszerességgel tart személyes találkozót, amelyet igazi újdonságként élő webes közvetítés kísér a helyszín közösségi média-oldaláról.

A MeNŐklub állandó vezetői a pszichoginekológiára (női mivoltból fakadó testi tünetek lelki gyógyítására) szakosodott Dr. Ohár Andrea, pszichiáter, és a férfipraktikákkal is szolgáló szülész-nőgyógyász, Dr. Gyovai Gabriella. Komplementer vezetők: Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichoonkológus és Dr. Darnói Tibor holisztikusan gyógyító orvos. Ők a test, szellem és lélek dimenzióin keresztül közelítenek a témához, és nyújtanak segítséget a női és férfi klubtagoknak – áll a közleményben.

Az életközepi válság és a klimax azok az elmúlással egyenértékű, erős társadalmi tabutémák, amiket a mai negyvenesek-ötvenesek felvállalnak, és fel akarnak oldani. Ők az első generáció, aki nyíltan felvállalja az ezeket kísérő komplex tüneteket azért, mert hosszabb ideig élnek, mert a többletéveket minőségi életvitellel akarják eltölteni és mert ezért tenni is hajlandóak, és fizikailag, szellemileg és lelkileg is mozdulnak a jóllétükért.

A latin mondás úgy tartja: A változatosság gyönyörködtet. A MeNŐKlub tagjai azt állítják: A változás gyönyörködtet. Főként akkor, ha ahhoz olyan nyitottan és konstruktívan állnak hozzá mint a klubtagok.

Facebook Kommentek