Arctisztító a rózsavíz

Melodi Erdogan, a Bustle újságírója a természetes bőrápolás híve, így hát fogott egy üveg 100%-ig organikus, finomítatlan rózsavizet, s csak a kíváncsiság kedvéért leváltotta szulfátokkal teli arcápolóit teljesen természetes anyagra.

Azért került rózsavízre a választás, mert a rózsavíz tele van természetes anyagokkal, különféle bőrtípusokra alkalmazható – egyszóval rengeteg pozitív hatása van. Bár számos kozmetikum összetevőjeként használják, Melodi tapasztalata, hogy egyik sem vetekedhet a 100%-os rózsavíz hatásával.

A lány két héten keresztül használta zsíros, aknés arcát rózsavízzel. Ezt használta a hámlasztástól kezdve a tonizáláson át egészen a smink eltávolításáig mindenre, és lenyűgözte, hogy mennyire sokrétűen lehet alkalmazni a szert. A rózsavíz élénkítette az arcát, ráadásul az illata nőies, romantikus, amit nagyon kedvelt.

Arctisztításhoz Melodi a kísérlet előtt jojoba olajat használt, ami segített kontrollálni a bőrének zsírosságát és az aknéproblémákat. Azt tapasztalta, hogy a rózsavíz sokkal gyengédebb, és hiába hagyta arcán a frissesség érzését, úgy érezte, nem tisztította meg teljesen a bőrét a zsírtól és a sminktől sem – írja a Femina.hu.

Bár a púdert és az alapozót egy törléssel eltávolította, azonban a sötét szemfestékekkel nem tudott elbánni a rózsavíz. A kísérleti időszak végén már úgy alkalmazta, hogy csupán leöblítette vele a bőrét, mielőtt olajjal megtisztította azt. Megfigyelte, hogy ezzel a módszerrel az olaj is sokkal könnyebben lehozza még az erős sminket is.

 

Forrás: Femina.hu

Facebook Kommentek