Miley Cyrus és Sandra Bullock is anyagi segítséget ajánlott fel

Fotó: YouTube

A sztárok pénzügyi segítséget kínáltak fel a tűzvész miatt nehéz helyzetbe került embereknek.

Az elmúlt hetekben több ezer ház vált lakhatatlanná. A Kaliforniában pusztító erdőtűz már hivatalosan is a legsúlyosabb hasonló katasztrófa az amerikai állam történetében. A kaliforniai tűzvésznek már ötven halálos áldozata van, a Nemzeti Gárda tagjai segítenek az eltűntek utáni kutatásban. Több mint kétszáz embernek veszett nyoma a Kalifornia északi és déli részét egyaránt sújtó tűzvésznek. A hatóságok csütörtökön este hozzák nyilvánosságra az eltűntek névsorát.

Aviva Braun, az országos meteorológiai szolgálat szakembere újságíróknak azt nyilatkozta: a légkör szennyezettsége veszélyes mértéket ért el, mivel a szél „szétterítette” a sűrű füstködöt.

Több mint nyolcezer tűzoltó küzd a lángokkal, csütörtökön San Francisco környékén és Malibunál mondták legveszélyesebbnek a helyzetet. A gazdag Malibuba vezető utak a tűzvész miatt vagy járhatatlanok, vagy elővigyázatosságból lezárták. Az ott élőknek hajókon visznek élelmiszert és ivóvizet. A hatóságok mindenkit figyelmeztettek, hogy a csapvíz fogyaszthatatlan, illetve csakis forralás után szabad főzéshez is felhasználni.

A hét elején Sandra Bullock százezer dollárt utalt a Ventura megyei Humane Societynek.

Facebook Kommentek