A veszekedés a hosszú párkapcsolat titka

Egy újabb felmérés szerint a veszekedős párok tízszer nagyobb eséllyel maradnak együtt, mint csendesebb társaik. A felmérést a Crucial Conversations című bestseller írója Joseph Grenny végezte több mint ezer felnőtt emberrel. A végeredmény az lett, hogy akik sokat veszekednek, azok jobb eséllyel maradnak együtt hosszú távon.

Ebben lehet valami, ugyanis a legnagyobb az, ha a párok elkerüli a konfliktust, és mondanak ki olyan dolgokat, ami piszkálja a csőrüket, inkább a szőnyeg alá söprik.

A szakember szerint a bizalom és az intimitás két ember között akkor tud igazán kifejlődni, ha a pár képes egymással őszintén kommunikálni. Az őszinte kommunikációba pedig beletartozik a vita és a veszekedés is – írja az NLCafe.hu.

Joseph Grenny felmérése során három témakört jelölt meg, amelyek során általában a leggyakrabban robbannak ki viták. Ez pedig a szex, a pénz és az idegesítő szokások.

„A párkapcsolat sikere azon múlik, hogy milyen módon kezelik a párok ezeket a kényes kérdéseket. Az igaz szerelmet nem adják ingyen, az intimitás pedig nem a szerelem egyenes következménye, hanem kell hozzá az igazság és őszinteség

Facebook Kommentek