Két fiatalító és fogyasztó mozgásforma

Nem kell ecsetelnünk, hogy az egészséges életmód alapköve a rendszeres sport és testmozgás. Azonban van két mozgásforma, ami különösen hatékony lehet, ráadásul fiatalít is.  

A jóga a test és lélek fejlődését együtt idézi elő. Egyes kutatások szerint, ha lehet hinni benne, ha egy héten 3 órát jógázunk, akkor tíz évvel érezzük fiatalabbnak érezzük magunkat. A jóga bármilyen formája – különösen a meditációs gyakorlatokkal egybekötve – segíti a test öngyógyító és méregtelenítő folyamatait, illetve az immunrendszer működését is stimulálja.

A jóga a stressz levezetésére is kiválóan alkalmas lehet. Egyes feltételezések szerint a jógát gyakorló nők a változókorban úgyszintén sikeresebben őrzik meg testük belső harmóniáját – írja a Retikül.

A másik ilyen mozgásforma a lépcsőzés.

A lépcsőzés nemcsak a lábakat erősíti. Mivel sok ember számára a lépcsőzéshez a légszomj megélése társul, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy óvakodnunk kell ettől a mozgásformától, mert terheli a szívet és a térdeket. Ám pont az ellenkezőjét végzi a tanulmány szerint, mely a lépcsőzés hatásmechanizmusát vizsgálta. Magas vérnyomással küszködő, klimaxon átesett nőkön tesztelték több héten keresztül, hogyan befolyásolja fizikai állapotukat és erőnlétüket a heti négy alkalommal végzett lépcsőmászás.

Facebook Kommentek