Húzd meg a vonalat!

A szépségtrendekben már évek óta előkelő helyet foglalnak el a tusvonalas szemsminkek. Ezek előnye ugyanis, hogy alkalomhoz illően, illetve kedvünknek megfelelően vastagabban, vékonyabban, cicásan vagy csak szolidan, kecses vonallal hangsúlyozhatjuk szemeinket.

Merjünk nyugodtan akár extrémebb vonalakat is húzni, engedjük szabadon a fantáziánkat és alkossuk meg saját tusvonalunkat. Ebben Szabó Doris, az AVON sminkmestere segít nekünk, aki összegyűjtött néhány tippet, illetve tusvonal inspirációt.

  1. A precíz tusvonalhoz az első és legfontosabb eszköz, egy jó tus vagy esetleg géles állagú szemceruza. Az extrémebb vonalak megalkotásához tökéletes választás lehet a mark. Mega Effects kettő az egyben szemhéjtus, amelynek különleges formájú fejének köszönhetően különböző vonalakat húzhatunk. A vékony élével finom, precíz, míg a ferde oldalával merész, vastagabb kontúrokat rajzolhatunk.
  2. Mielőtt azonban nekivágunk az alkotásnak, vigyünk fel szemhéjpúderalapot, hogy sminkünk tartósabb legyen.
  3. Válasszuk ki, hogy milyen formájú kontúrt szeretnénk rajzolni. Vigyünk bele nyugodtan geometrikus formákat, hiszen a szemünk külső csücskében különösen jól mutathat egy aprócska szabályos- vagy éppen egy hosszabb, elnyújtott háromszög. A mai trendek szerint a vonalaknak sem kell feltétlenül követni szemünk vonalát, hanem akár több részletben is ölelhetik körül szemeinket. Ez utóbbihoz érdemes a tus helyett akár színes gél állagú szemceruzát használnunk. Az extrém formák megrajzolásához segítséget nyújthat a mark. merész tusvonalak infografika.
  4. A smink elkészítésénél ne akarjunk rögtön határozott, éles vonalakat húzni, hanem apró lépésekben haladjunk. Érdemes először egy vázat alkotni halványan húzott vonalakkal, vagy apró pöttyökkel, amelyeket szépen óvatosan kötögetünk össze. Ha megvan a váz, akkor színezzük be az üres részeket. Ne aggódjunk akkor sem, ha esetleg nem sikerül elsőre, vagy ha valahol hibáztunk. Vegyünk egy fültisztító pálcikát, vizezzük be, és javítsuk vele a félre csúszott részeket.
  5. Amennyiben először próbálkozunk és szükségünk lenne valamiféle mankóra a tusvonal meghúzásához, akkor több praktika közül is választhatunk. Vegyünk egy kiskanalat, tegyük az élét szemünk sarkába, és e mentén húzzuk meg a vonalat. A másik ilyen segítség, ha egy vékony cellux csíkot vágunk és ragasztunk fel oda, ahova a vonalat elképzeltük. Persze ezt akár egy egyszerű papírlap segítségével is megtehetjük.

 

Facebook Kommentek