Járványkórházzá alakul a Semmelweis Egyetem épülete

Fotó: Róka László/ MTI

A Semmelweis Egyetem Balassa utcai épülete – ahol a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, valamint a Neurológiai Klinika található – ütemezetten, két lépcsőben a koronavírusos betegek ellátóhelyévé válik.

Eszerint az eddigi szakmaspecifikus COVID-19 ellátás mellett megjelenik az általános (nem pszichiátriai, neurológia) COVID-19 pozitív vagy koronavírusgyanús betegek ellátása is. Ezzel párhuzamosan a Semmelweis Egyetemen belül átmenetileg átszervezésre kerül a koronavírussal nem érintett pszichiátriai és neurológiai betegek ellátása.

A Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika koronavírussal nem érintett betegeinek ellátása a klinika Szent Rókus Tömbben található részlegében, annak kibővítésével folytatódik tovább. A Neurológiai Klinika betegeinek ellátása szintén továbbra is az egyetemen belül, a jelenlegi helyszínhez közeli Külső Klinikai Tömb infrastruktúráján lesz biztosított – olvasható az egyetem honlapján.

Mindezzel párhuzamosan két lépcsőben a két klinikának otthont adó Balassa utcai épület koronavírusos betegek ellátóhelyévé válik jövő hét közepére. Ez azt jelenti, hogy a COVID-19-cel érintett pszichiátriai és neurológiai betegek kezelése mellett az általános (nem pszichiátriai, neurológiai) COVID-19 pozitív vagy koronavírus-gyanús betegek ellátása is megjelenik itt, belgyógyászati profilú (belgyógyász, pulmonológus, illetve kardiológus) szakorvosok szakmai vezetésével, felügyeletével.

 

Facebook Kommentek