Charlie: Hosszú és szép pályám volt

Fotó. Facebook

 Hosszú és szép pályám volt, ötvenöt éve énekelek és rengeteg nagyon jó zenésszel muzsikálhattam együtt. Az előadó 70. születésnapja alkalmából ad koncertet december 29-én a Sportarénában.

Horváth Charlie több vendéget is elhívott ünnepi estjére, így Leslie Mandokit, Tóth Verát és Tátrai Tibort.

„Eljátsszuk az életünket azokkal a kollégákkal, akiket szeretek. Rengeteg lemezt csináltam, nehéz összeállítani egy jubileumi műsort” – fogalmazott az énekes.

Leslie Mandoki a műsorban felidézte, hogy 16 évesen rendszeresen eljárt Olympia-koncertekre Budapesten és csodálta Charlie-t. Hozzátette: ezekre az élményekre is alapozhatott, amikor 1975-ben elhagyta Magyarországot, és később karriert csinált Németországban, Amerikában, ismert zenész és producer lett belőle.

Charlie kitért arra, hogy éppen húsz éve, 1997-ben jelent meg Mandoki Találkozások című lemeze, amelyen Cserháti Zsuzsa, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Zorán és ő is szerepelt, közösen legendás angol és amerikai művészekkel. „Sokat köszönhetek Leslie-nek”.

Mandoki arról beszélt, hogy Jennifer Rush-tól Phil Collinsig számos világsztárral dolgozott együtt, és büszke arra, hogy zenekarában, a ManDoki Soulmatesben játszik például Ian Andersonnal (Jethro Tull) vagy korábban ott zenélt az azóta elhunyt Jack Bruce (Cream) is.

A Németországban élő Mandoki bejelentette, hogy meghívja Charlie-t énekelni New Yorkba, ahol január 29-én a Beacon Theatre-ben a Grammy-héten fog fellépni zenekarával.

 

Forrás: MTI

Facebook Kommentek