Figyeljünk oda a bőrünkre!

Az igényes bőr igényes emberre vall. Azonban, amikor bőrszárazság jelentkezik bőrünkön érdemes komolyan venni. Számtalan tünete van, jelentős részben a lábszáron jelentkezik először.

A bőr egyfajta pajzsként funkcionál az emberi testen, fontos feladatokat lát el: pl. óvja a szervezetet a kórokozóktól és a szennyeződésektől. A szép bőrnek tehát nemcsak esztétikai szempontja, de védelmi funkciója is van. Viszont, ha elhanyagoljuk, a bőrszárazság sokat ront a bőr védekező képességén.

Az időjárás mellett a fürdésre használt víz minősége és összetétele is befolyásolja a bőr állapotát. Ha bőrünk zuhanyzás után húzódik, feszül, akkor bizony száraz a bőrünk és hidratálásért kiált. Ez a tapintásból is kiderül, ha merev, durva, hámlik biztosan ápolásra szorul. De a viszketés, kipirosodás is a szóban forgó problémának a jele. Elsősorban a végtagokon figyelhető meg a bőrszárazság, de a hosszú távon a törzsön is kialakulhat.

A hidratálás mellett a tusfürdők és habfürdők minősége is fontos, ugyanis egyáltalán nem mindegy milyen tisztálkodószerekkel mosakszunk. A szappan is erősen roncsolja a bőrt, ami szintén bőrszárassághoz vezethet, s ha a probléma a mosakodószerek lecserélése után sem változik, ajánlott bőrgyógyászhoz fordulni.

Forrás: NLcafe.hu

Facebook Kommentek