Egy kis diéta: Ünnepek után érdemes visszafogni magunkat!

Büszke lehetnék magamra. Az ünnepek alatt nem csatlakoztam a nagy zabálók közé, hanem visszafogottan, apró falatokat eszegettem és nem volt kellemetlen gyomorgörcsöm sem a sok bejgli elfogyasztása után.

Na persze nem a rendkívüli mértékletességem volt enne az oka, hanem az a fránya lázasnáthásköhögéses állapot, ami egyre több kollégát, ismerőst, barátot és családtagot betegített meg az ünnepek alatt.

Ám, ha semmiféle nyavalya nem vert le a lábadról és  – velem ellentétben 🙂 – felszaladt pár kiló, kezd a januárt egy kisebbfajta diétával, ami nem csak finom, hanem laktató is.

A 3 napos szénhidrátmentes diéta lényege, hogy a fogyasztható élelmiszerek csak fehérjét és zsírokat tartalmaznak, ezáltal tovább tart a teltségérzet, és javul a test zsírégetésének hatékonysága. Bár ezt a diétát nagyon könnyű betartani, legfeljebb egy hétig ajánlott.

Reggelire gyümölcs( körte, alma), tízóraira 5 deka köményes sajt 2 szelet sonka, ebédre grillcsirke kovászos uborkával, vacsorára köményes sajt, csirkemell sonka, zöldség. Minden nap 1,5-2 liter vizet ajánlatos meginni.

A diéta után figyelj az egészséges táplálkozásra.

 

Facebook Kommentek