Összművészeti programok a Kolorfesztiválon

Fotó: Kolorfeszt

Koncertekkel, kiállításokkal, gasztronómiai és gyerekprogramokkal várja a látogatókat augusztus 1. és 20. között Kazincbarcikán és a környékbeli településeken a Kolorfesztivál.

A központi helyszín a Csónakázó-tónál lesz, ahol Magyarország legnépszerűbb előadói lépnek színpadra- olvasható a fesztivál honlapján. A bérletes program mellett a Fő téri, ünnepi hangulatú bormustra és az ingyenes nagykoncertek, kiállítások és utcai művészeti akciók életre keltik a belvárost, augusztus 20-án pedig tűzijáték zárja a sorozatot.

A Kolor Kölyöksziget két héten keresztül várja minden nap kulturális és sportprogramokkal, játszóházzal és a Kolorpiknikkel a Völgy-parkban, a Mezey István Művészeti Központban a gyerekeket.

A fesztiválprogramok a környék településeit is megszínezik, a térségben számos egyedülálló, többnyire ingyenes program tekinthető meg, köztük koncertek, kiállítások és előadói estek Bánhorváti, Berente, Dédestapolcsány, Dubicsány, Edelény, Jósvafő, Kurityán, Rudabánya, Sajóivánka, Sajógalgóc, Sajókaza, Sajószentpéter, Szuhakálló, településeken.

A Kolorcity – színes város koncepció érdekes művészeket igyekszik megismertetni a közönséggel. Az idei évben a Szentendrei Vajda Lajos Stúdió és Barátai ef Zámbó István közreműködésével mutatják be kiállításukat a Mezey István Művészeti Központban. A megnyitó napján augusztus 7-én az ef Zámbó Happy Dead Band is zenél majd.

A fiatalok augusztus 4-én az OTP Junior Graffiti Jam programon festhetik majd meg egy volt iskolaépület falait, folytatva a korábbi fesztiválok hagyományait.

Mindezeken túl különleges Ferrari-kiállítás, táncos szakmai hét és ökodizájn rajzpályázat is bekerült a programba, a sport kedvelőit pedig a Kolorfutáson várják augusztus 5-én junior és felnőtt kategóriában, 5, 10 és 21 kilométeres távokon.

 

 

Forrás: MTI

Facebook Kommentek