Kiadjuk adatainkat a Facebook játékokkal

Elmúltak már azok az időszakok, mikor a Facebookon csak az ismerőseink által megosztott szöveges állapotfrissítéseket vagy nyaralási képeket láthattuk. Manapság megtudhatod melyik Disney karakterre hasonlítasz, melyik filmsztár lennél, és ehhez hasonló blődségek. Ezek a tartalomtípusok azonban negatív hatással is bírnak.

Amikor megosztottunk egy fotót, vagy más személyes tartalmat, továbbra is a Facebook saját szolgáltatását használtuk, és (jó esetben) tudatában voltunk annak, hogy ezáltal ki látja az adatainkat, mire használhatja fel, ezáltal milyen hosszabb távú következményei lehetnek a tevékenységünknek. Ezek a Facebook által készített, saját maga által fejlesztett alkalmazások voltak.

Most viszont már teljesen más a helyzet. Vegyünk például egy manapság rohamosan terjedő, valódi “játékot”, amihez hasonlót milliószámra találunk Facebookon. Szóval, szembejön egy ismerősünk megosztása, miszerint így nézne ki ő, ha Hollywood-i filmsztár lenne – írja a PCWord.

Amint engedélyezzük a „játékot” egy sor engedélyeztetés, Facebook bejelentkezés (de hiszen már be voltunk jelentkezve) jelenik meg. Miután megadtuk az engedélyeket már játszhatunk is. De nézzük csak meg, hogy mire is adtunk engedélyt! Az alkalmazás a folytatás gomb lenyomásával hozzájutottak a nyilvános profilunkhoz, fényképeinkhez és e-mail címünkhöz.

Ennek köszönhetően a jövőben csomó lehetőség nyílik a közösségi oldalak számára, hogy a felhasználók adataiban turkálhassanak…

Facebook Kommentek