A szexrobotok, és a nemi erőszak kapcsolata

Egyre többet hallhatunk a szexrobotokról, élethű babákról, amelyek minden szexuális vágy kielégítésére tökéletesen alkalmasak.

Noha sokak számára ez amolyan sci-fi filmből vett gondolatnak tűnik, lehetséges, hogy néhány évtizeden belül a fejlett világot elözönlik a szexrobotok, amelyek már az embernél is komplexebb szolgáltatásokat képesek nyújtani gazdájuknak.

Akik a szexrobotok használatát támogatják, úgy vélik, hogy a magányos, frusztrált, társasági életre alig képes emberek számára ezek az eszközök rengeteget segíthetnek abban, hogy kiegyensúlyozottabbak legyenek. Mások ugyanakkor amiatt aggódnak, hogy ezek a gyakorlatilag bármilyen formátumban kapható babák kedvező táptalajai a nemi erőszaknak és a pedofíliának.

A világon jelenleg öt cég gyárt szexrobotokat, ezeknek ára 4 ezer és 11 600 font (kb. 1,4 – 4,1 millió forint) között mozog. A robotok élethű embert mintáznak, egyszerű beszélgetésre képesek, fűthetőek és több testnyílásuk is van a vágyak kielégítésére. Noha férfi szexrobotok is léteznek, a nők kevésbé fogékonyak arra, hogy ilyen eszközöket vásároljanak.

Noel Sharkey (Sheffield Egyetem) és Aimee van Wynsberghe (Delft Egyetem), a témába vágó legfrissebb szakmai vélemény szerzői szerint ha nem is ezek miatt a „játékok miatt nőhet az erőszakos és pedofil bűncselekmények száma, valóban aggasztó, hogy egy ilyen „kapcsolat” után a férfi képes lesz-e valaha egészséges emberi kapcsolódást kialakítani”, ezért kutatásokat sürgetnek a témában.

 

 

Forrás: Medipress

Facebook Kommentek