Adományozzunk, de hogyan?

Egyre inkább terjed társadalmunkban az adományozás eszménye. Főleg pénzt vagy tárgyat adományoznak leginkább, de milyen szempontok alapján lehet a legörömtelibb adományozod?

Az egyszeri adományozás előnye, hogy elég egy évben egyszer megnyomni az utalás gombot. Ennek az a hátránya, hogy ha nem kalkulálunk megfelelően, akkor akár financiális problémáink is lehetnek az év további részében. Ezért egyszerűbb megoldás lehet a havi szintű adományozás.

A fogadó szervezetnek rendszeres, tervezhető bevételt jelent, az adományozónak akár „észrevétlen” is maradhat ez a kiadás. Elég arra gondolnunk, ha csak havonta egyszer lemondunk egy vagy két tejeskávéról még nem fogunk elaludni a munkahelyen, és a kávézók sem mennek tönkre, de máris megvan kb. 800 – 1.500 forint – attól függ hol fogyasztanánk -, amit egy jó célra fordíthatunk. Ez éves szinten 10.000 – 18.000 forint bevételt jelent a szervezetnek, ami nem tűnik soknak, de tegyük fel, hogy még jó néhányan hozzánk hasonlóan döntenek…

Mit támogassak?

Mielőtt adományozni kezdünk, érdemes megnézni, hogy milyen szervezetnek adjuk a pénzünket, s kiket támogatunk.

A legtöbb szervezet konkrét célra gyűjt pénzt, így könnyebb megválasztani, hogy a cél, amit az adott szervezet képvisel számunkra mennyire közel áll.

A továbbiakat itt olvashatják!

 

Forrás: Tudatosvásárló

Facebook Kommentek