Akinek a “motorja” is Inka Sweettel megy

Mit tegyünk, ha a lehetőség a lábaink előtt hever, de merőben más, mint amivel eddig foglalkoztunk? Dr. Deák Gábor és Balázs Judit nem mindennapi története igen izgalmasan indult. Az Inka Sweet Steviáról beszélgettünk a brand tulajdonosaival.

DG: Igazából Juditnál kattant be valami, amikor Peruban jártunk. Azt mondta, hogy ha ez ilyen jó, akkor másokkal is meg kell ismertetni. Ő hosszú ideig ott élt, aztán hazaköltözött Magyarországra. Sok év után mentünk ki együtt a régi családjához. Azon kívül, hogy remekül éreztük magunkat, összeismerkedtünk egy vegyészmérnökkel, aki éppen egy “szuper anyaggal” kísérletezett. Ez pedig egy olyan stevia formula volt, amit kiegészített még inulinnal és omega 3 zsírsavval.

Képtalálat a következőre: „inka sweet stevia”

-Neked ízlett?

DG: Engem kifejezetten érdekelt, mert akkoriban már egy ideje komolyan le akartam adni pár kilót, aminek a legkézenfekvőbb módja az volt, hogy elhagytam a cukrot, de nem igazán találtam más megoldást.  Ez meg éppen kapóra jött. Egyébként az volt a bajom, hogy minden cukorpótlónak volt valami mellékíze.

-Judit is akkor találkozott ezzel először?

BJ: Én nagyon jól ismertem, hiszen Peruban éltem és ott ezt használtuk. Egyébként a stevia egy gyógynövény, nekem pedig mániám már nagyon régóta az egészséges életmód. Ezért is örültem, hogy amikor Gábornak megpedzettem az ötletet, miszerint forgalmazzuk azt a steviát itthon, ő is egyből érdekesnek találta.

-Miben más ez az édesítőszer, mint a többi?

BJ: Azon túl hogy olyan eljárással van kivonva belőle az édes molekula, hogy nincs mellette kesernyés íz,  ez egy édes  köntösbe bújtatott táplálékkiegészítő. A stevia gyógynövényen kívül a benne lévő inulin és az omega 3 zsirsav a szervezet működését optimalizálja, a tapasztalatok szerint nem emeli meg a vércukorszintet sem.

-Nagyon nagy az édesítőszer piac itthon is. Nem féltetek attól, hogy nem fog úgy menni az üzlet ahogy reméltétek?

BJ: Nem. Érdekes, mert annyira biztos voltam benne. Talán mert különbözik a többitől. Például nem Kínából, hanem Peruból jön és ott sok olyan élelmiszer van aminek a fogyasztásával teljes mértékben egészségesen lehet élni.  Ezt meg szerettem volna ismertetni a többi emberrel is mert tényleg teljesen másról szól. Mi kipróbáltuk.

DG: Nem hinni kellett benne, hanem nagyszerűen működött. Itthon a lakásunkban, a saját konyhánkban használtuk. Ezt tettük a teába, kávéba, ezzel sütöttünk, főztünk egy éven keresztül.  5 évig túlsúlyos volta, refluxom volt, nem volt jó az emésztésem és ez most teljesen rendbe jött. Ha valami jó emésztés javításra, súly optimalizációra, akkor sok mindenkinek segíthet.

“Az én motorom is Inka Sweettel megy ” D.G.

-A hőhatás megváltoztat bármit is a termékben?

DG: Nem, semmit nem veszít az édesítő erejéből sütés, főzés után sem. Az ellenpont a hidegben való oldódás. Ami a cukornál elég jellemző, hogy hideg vízben sokáig kell keverni amíg feloldódik, ennél pillanatok alatt megy. Nagyon fontos, határozott tapasztalat az is, hogy kiemeli az egyéb alkotóelemek ízét. Nincs az a geil hatás. Egy mirelit eperből készített tejes turmix olyan lesz, mintha friss gyümölcsből lenne.

-Nem lett volna egyszerűbb viszonteladóként elindítani az üzletet?

DG: Talán. De mi úgy döntöttünk, hogy saját brandként forgalmazzuk. Kitaláltuk a nevet, a csomagolást és az egész vásárlási metódust. Mindent. A gyártó azt szerette volna, hogy viszonteladók legyünk, de mi saját márkanév alatt képzeltük el. Olyan messze vagy, mondtam neki, Európában én vagyok itthon. Százalékokért nem kilincselek, bár így sokkal többet kellett így befektetni. De úgy gondoltam, hogy az én álmomat, az én kreációmat, ami az én fejemben van, azt csak úgy tudom megvalósítani, hogy nincs zabla a számban. 2017 novembere óta vagyunk a magyar piacon. Az InkaSweethez a MediLine-ban és a webshopunkban lehet hozzájutni.

Olyan visszajelzéseket kaptunk a vásárlóktól és a szakmától, ami boldoggá tesz minket. Úgy gondoljuk, hogy mégiscsak jó ötlet volt megismertetni másokkal is.

 

Szerző: M. Kovács Ágnes

(X)

 

 

Facebook Kommentek