Az olajos magvak közül a mogyoró tartalmazza a legtöbb értékes zsírszerű anyagokat és a szervezet számára fontos aminosavakat. Jelentős ásványianyag-forrás, B1, B2, C, H és E vitaminban gazdag.
Egyszeresen telítetlen zsírsav tartalma miatt rendszerese fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. A telítetlen zsírsavak támogatják a zsíranyagcserét és az idegműködésre is jó hatással vannak.
Mi így készítjük: 500 gr. mogyorókrémhez recept
- 400 gr. török mogyoró, amit sütőben 8-10 percig pirítunk, majd megdaráljuk
- 50 gr. étcsokoládé olvasztva
- édesítőszer ízlés szerint ( mi Inka Sweet Steviát használtunk)
- 1 ek. kókuszzsír vagy vaj
- egy kis csipet só
Nem csak édesítésre jó, táplál, tisztít és elősegíti a szervezeted optimális működését
(X)