Egészséges zsírforrás a mogyoró

Fotó: Pixabay

Az olajos magvak közül a mogyoró tartalmazza a legtöbb értékes zsírszerű anyagokat és a szervezet számára fontos aminosavakat. Jelentős ásványianyag-forrás, B1, B2, C, H és E vitaminban gazdag.

Egyszeresen telítetlen zsírsav tartalma miatt rendszerese fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. A telítetlen zsírsavak támogatják a zsíranyagcserét és az idegműködésre is jó hatással vannak.

Mi így készítjük: 500 gr. mogyorókrémhez recept

  • 400 gr. török mogyoró, amit sütőben 8-10 percig pirítunk, majd megdaráljuk
  • 50 gr. étcsokoládé olvasztva
  • édesítőszer ízlés szerint ( mi Inka Sweet Steviát használtunk)
  • 1 ek. kókuszzsír vagy vaj
  • egy kis csipet só

Nem csak édesítésre jó, táplál, tisztít és elősegíti a szervezeted optimális működését

 

 

(X)

Facebook Kommentek