Amit tudnia kell egy jó munkaerőnek

Ma már a kitűnő munkaerőnek nem csak a munkaterületének egy adott szegmensében kell precízen muzsikálnia, hanem átfogóan, multifunkcionálisan kell működnie.

A jó munkaerő magabiztosan kommunikál, hatékony, beszél legalább egy idegen nyelvet, elsajátította az alapvető informatikai készségeket, önállóan és csapatban is remekül dolgozik.

Az International Business School (IBS) és a Profession.hu kutatásából kiderült, hogy a személyes képességek jelentik a legnagyobb előnyt, a szakképesítésen és szakmai tapasztalaton felül.

Minimum elvárások

Szektortól függetlenül a fejlett kommunikációs készség vezeti a toplistát, osztozva a dobogón a problémamegoldó készséggel és a Microsoft Office alkalmazások ismeretével. Bár az idegen nyelvek ismerete nem személyes készség, hanem megszerzett tudás, a felmérés során mégis körvonalazódott az a markáns trend, miszerint öt meghirdetett pozícióból négy valamilyen szintű – jellemzően közép- vagy felsőfokú – aktív angol nyelvismeretet vár a jelentkezőktől, míg német nyelvtudásra csak a pozíciók 4,59 százalékban volt szükség – írja a Szabolcsi hír.hu

A továbbiakat itt olvashatják!

 

Forrás: Szabolcshír.hu

Facebook Kommentek