Még hónapokba telhet a koronavírus elleni oltás

Fotó: Pixabay

A világ tudósai megfeszített küzdelmet folytatnak a koronavírus ellen. Kontinenseken átívelő együttműködéssel és információmegosztással próbálják megállítani az egyre több áldozatot szedő betegséget.

Ausztráliában a kutatóknak sikerült laboratóriumi körülmények között előállítani és sokszorosítani a vírust, ami kulcsfontosságú lépés.

„A molekuláris technológiát is fel lehet használni a védőoltások és a gyógyszerek kifejlesztéséhez, maga a vírus pedig abban tud segíteni, hogy ellenőrizzük a gyógyszerek, és különösen a vakcinák, az első generációs ellenanyagok hatékonyságát” – mondta a csapat egyik orvosa, Mike Catton.

„Egy védőoltás kifejlesztése hosszú folyamat” – magyarázta az oltáson dolgozó laboratórium vezetője, Li Lan-Zsuan. „A sejttörzsből most tenyésztjük ki a vakcinatörzset, ez nagyjából egy hónapot vesz igénybe. Ezután fél hónapig tesztelni kell, és legalább további másfél hónap kell ahhoz, hogy bejegyezzék a hatóságok.”

Miközben a British Airways az összes kínai járatát felfüggesztette, a pekingi vezetés repülőn küldi az egészségügyi utánpótlást a legjobban érintett és karantén alatt lévő Hupej tartományába, hogy el tudják látni az egyre több beteget.

 

(EuroNews)

Facebook Kommentek