A ricinusolaj hatásos a hajhullás megelőzésére

Fotó: Facebook

A hajhullás (vagy más néven alopecia) egy, csak Amerika-szerte több mint 80 millió embert érintő betegség. Általában napi 80-100 szál hajunk hullik ki, ám az ennél jóval több haj elvesztése aggodalomra adhat okot. Főleg a fésülködés és/vagy a hajmosás közben kihullott nagy mennyiségű hajszál elvesztése.

A tartós hajhullás elhúzza a haj természetes vonalát, valamint kopaszodó fejbőrhöz vezethet, ám mostanra számos olyan természetes összetevő létezik, amely csökkentheti a problémát.

Az egyik ilyen a ricinusolaj vagy a hagyma.

  • A ricinusolaj antibakteriális és anti-gombás tulajdonságai a follikulitust, a korpát és egyéb fertőzéseket is megszűntetik.
  • A ricinoleinsav, a benne lévő omega-9 zsírsav növeli a vérkeringést, amely tápanyagokat és oxigént szolgáltat a szőrtüszőkben. Ez elősegíti az erős és egészséges haj növekedését.
  • A ricinoleinsav egyensúlyozza a fejbőr pH-értékét, amely pótolja a természetes olajokat és korrigálja a sérült haj gyökereit.
  • A ricinusolaj antioxidánsai támogatják a keratin struktúrát a hajban, hogy erősebbé és egyenletesebbé tegyék. Ez segít megelőzni a töredezést és a korai hajhullást.

 

Forrás: aad.org

Facebook Kommentek