Ma szabad a csók, sőt kötelező!

Hullik a hó, csókolózni volna jó, énekli NOÉMO – Téli dal című számában. Nos, ha a hó most nem is hullik, csókolózni attól még lehet, pláne, mivel ma a Csók- világnapját „ünnepeljük”.

Számtalan csók létezik, és nem is csókol mindenki ugyan úgy. Ez pont olyan, mint a kakaós csiga: nincs két egyforma. Jó, az persze szubjektív, hogy kinek melyik esik jobban, de az bizonyos, hogy a csók egészségügyi szempontból sem hátrány, ugyanis javítja a vérkeringésünket – bár ezzel a dumával szerintem ne próbálkozzanak a pasik.

Csókolózás közben több oxigénhez jut az agyunk a megnövekedett lélegzetvételnek köszönhetően. Tehát akár egy reggeli futásnak is megfelelhet az ajkak kölcsönös érintkezése. Elgondolkodtató, hogy milyen eredményt érnénk el egészségügyi szempontból, ha a kettőt egyszerre csinálnánk, de félő, hogy elveszne belőle a romantika, miközben a Margit- kört futjuk. No és bár erről nem sokan hallottak, mert a fogorvosok inkább a fogkrémet ajánlják a tv-ben, de a csókolózás is jót tesz a fogaknak. Bizony.  Miközben párunkkal az élvezetek kapuján lépünk át,  ”… megnő a nyáltermelődés, csökken a száj savassága, így könnyebben tisztul, és kevesebb az esély a fogkő és a fogszuvasodás kialakulására”.

Nos, uraim! Ha eddig nem is csókolgatták oly gyakran párjukat, ma erre mindenképp kerítsenek sort, tisztelegve eme remek napnak.

 

UI: Köszi annak, aki kitalálta! Ez legalább ingyen van, nem úgy, mint a Valentin-nap.

 

 

Szerző: M. B.

Facebook Kommentek