“Ne csak a nélkülözésről szóljon az ünnep…”

A Lét-Kérdés civil társaság december 16-án ételosztást tart a Ziccer sportbár pincéjében. Ennyi a hír. Mivel először telefonon kerestek meg minket, azt gondoltuk írunk róluk pár sort, mert szép dolog, ha a szerkesztőségünk hírvívőként besegít. Aztán egy nem akármilyen személyes találkozás lett belőle. Szélig Orsolyával beszélgettünk.

-Mind a négyen sok mindenen mentünk keresztül életünk során. Én 47 éves vagyok túl egy rossz házasságon, hajléktalanságon,vidéki szegénységen. Egy ideje álmaim munkahelyén dolgozom reggeltől estig.

-Nem akarok a zsebükben turkálni, de egy ilyen esemény létrehozása pénzben és időben igen jelentős.

-Most sem vagyunk gazdagok, ha a szó anyagi értelmére gondolunk. Nálunk is gyűlik a sárga csekk és hónap végén nyugodtan leolvaszthatjuk a hűtőt. A párom, társam 63 éves.Hosszú ideje beteg egy sérülés szövődményei miatt. Ő sem aranykanállal a szájában született, de a legőszintébb, legtisztább ember akivel eddig találkoztam. A harmadik tagunk a lányom, aki még nem 18 éves ellenben  utolsó idős várandós.Abban reménykedik, hogy a rendezvényen még ott tud lenni és a kicsi Máté csak később jön világra. És van egy negyedik tagunk egy kedves, fiatal lány, aki a munkája mellett embert és állatot egyaránt ment, szinte erején felül.

-Önök segítenek a hasonló sorsúakon? 

-Talán pont a nem könnyű múlt és jelen vezetett bennünket arra, hogy a rászorulóknak, elesetteknek megpróbáljunk segítséget nyújtani és ehhez kérjük az önök segítségét. A Facebook oldalunkon /Akiknek nem jut az otthon melegéből /elkezdtük szervezni első eseményünket. A Szegény gyermekek karácsonya olyan gyermekeknek és családjuknak próbál meg egy önfeledt, vidám délutánt szerezni, akiknek a karácsony csak a nélkülözésről szólna.

-Mi vár azokra, akik elmennek erre a rendezvényre?

-A gyerekeket sütivel, habos kakaóval, ajándékkal várjuk. A szülőket tartós élelmiszerrel, ruhaneművel próbáljuk segíteni. Kézműves foglalkozás, arcfestés, bohóc, bűvész, versek  szórakoztatják a vendégeinket. A rendezvényre való belépőként minden gyerkőctől szeretnénk egy-egy rajzot kapni. Nekünk ezt hozná a Jézuska.

Tehát ne feledjék: 2017. december 16. 13 óra – Ziccer sportbár pincéje, Budapest 1074 Dohány utca 28.

Szegény gyerekek karácsonya

 

 

 

Szerző: M. Kovács Ágnes

Facebook Kommentek