Fiatal alkotók számára biztosít próbahelyet a Jurányi Ház

A Jurányi Ház, a FÜGE Produkció és a Mastercard összefogott, hogy fiatal alkotóknak biztosítson bemutatkozási lehetőséget, melyre a FÜGE szakmai mentorálásával kapnak lehetőséget a nyílt pályázat nyertesei.

Előnyt élveznek azon a munkák, amelyekben kiemelt szerephez jut a közösségépítés, fókuszukban a társadalmi sokszínűségre való nyitottság áll, törekszenek a műfaji határok átlépésére, illetve foglalkoznak a Mastercard által képviselt társadalmi témákkal és jelenségekkel, például a környezetvédelemmel, a digitalizációval és a szegénységgel.

A szakmai zsűri tagjai: Pass Andrea (író, rendező), Rozgonyi-Kulcsár Viktória (intézményvezető, Jurányi Ház), Stefanovics Angéla (színész), Schwechtje Mihály (író, filmrendező), Tasnádi István (író, rendező)

A pályázat három nyertese 2022. november 1. és 2023. június 30. között négy hétig dolgozhat térítésmentesen és önállóan a Jurányi Ház Mastercard Alkotóterében. A program végén a résztvevők egy zártkörű, szakmai fórumon prezentálják az elért eredményeket, valamint a felhívás feltételeként a próbák folyamatáról naplót vezetnek és részt vesznek egy róluk szóló rövid portréfilm elkészítésében.

Pályázni szeptember 26. 16:00-ig lehet a FÜGE oldalán.
További információ a Jurányi Ház oldalán érhető el.

 

Facebook Kommentek