Kele Juci festőművész kiállítása az Ellátóházban

kele juci
Fotó: Facebook/kele juci

A kiállítás Between címmel csütörtökön a budapesti Ellátóházban nyílik.

Az alkotó legutóbbi, Csukott szemmel című tárlatán arra kérte a közönséget, hogy a kiállítás egyik kiemelkedő festményének adjanak címet. Az így Betweenre keresztelt festmény inspirálta a művészt legújabb sorozatának alkotására, amely egy hónapon keresztül lesz látható a belvárosi helyszínen – közölte az alkotó az MTI-vel.

A névadó darab alcíme Luminárium vagy „Holdfénynapozó”, amely az ismert világtól eltérő, alternatív valóságban való lebegést ábrázolja a tárlaton szereplő többi alkotáshoz hasonlóan, amelyek mind a különleges tudatállapotokat, világok közti létezési formákat jelenítik meg.

„A Drops, a Chakras és az Everywhere című képek mind-mind kizökkentenek, elgondolkoztatnak arról, hogy a körülöttünk lévő világot csak egyféleképpen értelmezhetjük-e. Olyan érzések, lelki állapotok ezek, amikben – kétségkívül nem hétköznapi megjelenítésük ellenére – könnyen magunkra ismerhetünk” – vallja a művész.

Míg az öt képből álló Between-sorozat adja a most nyíló tárlat gerincét, a festő korábbi képeiből is látható lesz egy válogatás a helyszínen. A bemutatót Kenesei Marcell nyitja meg, közreműködik Davinder Singh hegedűművész és Lazy.

Kele Juci Budapesten született, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett építész diplomát. Festőművészként három egyéni kiállítása mellett számos csoportos kiállításon szerepeltek munkái, Magyarország mellett Horvátországban és az Amerikai Egyesült Államokban is.

Facebook Kommentek