Verdi: Aida – Metropoliten operaközvetítés a Müpában

Fotó: Müpa

A Metropolitan élő közvetítések tizenharmadik évadja méltó nyitányaként Verdi egyik remekművét láthatjuk napjaink talán legnagyobb szopránja címszereplésével.

Az előadást az is különlegessé teszi, hogy Anna Nyetrebko most először lép fel a Metben az ellenséges hadvezérbe szerelmesedett, gyönyörű etióp hercegnőként. Riválisa, Amneris szerepét a Daniel Barenboim által felfedezett, lenyűgöző színpadi jelenléttel megáldott grúz mezzoszoprán, Anita Rachvelishvili énekli. Radames egyiptomi fővezérként az a nagyszerű Alekszandrsz Antonenko lép színpadra, aki az utóbbi öt-hat évben meghódította a világ legnagyobb operaházait, többek közt a milánói Scalát, ahol a Met nagyszabású és látványos Aida-előadásának karmesterével, Nicola Luisottival is együtt dolgozhatott. Az olasz dirigens a San Franciscó-i Opera zeneigazgatója, illetve már-már az itáliai bel canto-repertoár „felelőse” a New York-i dalszínházban.

Aida apját, Amonasrót a basszus Verdi-szerepek egyik vezető amerikai énekese, Quinn Kelsey alakítja, az egyiptomi királyt pedig az a Ryan Speedo Green, aki lakókocsiban töltött gyerekkor és javítóintézeti fiatal évek után találta meg helyét az opera világában – annyira, hogy a 2012/13-as évad óta szinte minden évben fellép a Metropolitanben, de a bécsi Staatsoper tagjaként is számos felkérésnek tesz eleget.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Facebook Kommentek