Lézerkezelés extrákkal

A Dermalux lézergyógyászati központ nem csak Magyarországon, de Európában is az elsők között alkalmazza a Fotona Dynamis lézer berendezést. A fájdalommentes kezelés alatt nem történik sebészeti beavatkozás, és altatás sem. Dr. Szabó Olgával beszélgettünk.

– Orvosként mi a tapasztalata, hány éves kor körül jövünk rá, hogy a bőrünk segítséget kér?

– Ideális esetben 35-40 éves korban kell elkezdenünk foglalkozni a megelőzéssel. Hogy valójában mikor,  ez nagyban függ a genetikánktól, a bőrtípusunktól, az adott bőrproblémánktól, attól, hogy tudatosan táplálkozunk-e, mennyi folyadékot iszunk, dohányzunk-e, hogy az alvási szokásainkról ne is beszéljünk.

– Az önök lézere miben különbözik a többitől?

– A Dermalux lézerének különlegessége abban áll, hogy teljesen akadálytalanul hatol át a bőrön vagy a nyálkahártyán. A lézer energiája az alatta lévő szövetekben fejti ki feszesítő hatását. A kor előrehaladtával kevesebb kollagénrost termelődik a testünkben, így a szövetek veszítenek rugalmasságukból. Ezt fordítjuk vissza a kezeléssel. Ez  az  anti-aging kezelés lényege.

Az alkalmazott készülékkel bármely hagyományos lézeres kezelést el lehet végezni. Ilyen például a szőrtelenítés, vagy az erek kezelése lábon, arcon, a rozacea és a pattanásos bőr kezelése is.

– Az egyik specialitás a horkolás és az alvási apnoe kezelések.

– Ennél a módszernél nincs szükség éjszakai segédeszközök viselésére, vagy gyógyszeres kezelésre. A beavatkozás alkalmával érzéstelenítés, vagy altatás sem szükséges. A kíméletes beavatkozás eredményeként mind a betegek, mind pedig hozzátartozóik mindennapjaiba visszatér a nyugodt éjszakai pihenés élménye. A beavatkozás egyszerű és fájdalommentes.

– Viszont, amit még tud a gép, az az intim szépséggel kapcsolatos. Ez valami új dolog?

– Igen, az intim szépség mostanában divatos fogalom lett. Tulajdonképpen ez a női intim kezeléseket foglalja magába. Szülés után, vagy kedvezőtlenebb genetikai adottság esetén a nőknél kialakulhat a hüvelyfal lazasága, a lecsúszott méh, inkontinencia is. A menopauza következtében pedig hüvelyszárazság léphet fel.  Erre általában ösztrogén tartalmú készítményeket alkalmaznak – kevés sikerrel. A Dermaluylézerével ezeket a panaszokat hatékonyan lehet kezelni.

Az intimkezeléseknek három fő területe van. Az első, az inkontinencia (stressz inkontinencia). Ilyenkor a rugalmas rostok meglazulása miatt köhögésre, nevetésre, tüsszentésre elcsöppen a vizelet. A második, a változókori hüvelyszárazság. Ennek is komoly tényezője a szövetek megereszkedett rugalmasságának csökkenése. Mi egy fiatalosabb állapotra hozzuk vissza a kismedencei kötőszöveteket. Hormonkezelés nélkül is regenerálódik a hüvely nyálkahártyája, ezáltal funkciói normalizálódnak, visszatér a korábbi állapot. A harmadik, a hüvelyszűkítés, amivel az esetlegesen fennálló másik két panaszt is kezeljük. Ne nem utolsó sorban a szexuális élet minősége is javul.

– Sokat vacillálnak a hölgyek mire eljutnak önökhöz?

– Érdekes, hogy erről a témáról a nők nem beszélgetnek egymással. Még a barátnőikkel sem osztják meg az ilyen típusú problémájukat. Aztán olvasnak róla valamit itt, hallanak a témáról ott, esetleg megemlítik a nőgyógyászuknak, aki vagy foglalkozik vele vagy nem, és akkor, mire felhívnak minket már összerakták, hogy mi is a gond. Akkor már elszántak, viszont lehet, hogy előtte évekig gyötrődtek. Nem mernek lépni. Ezért kell erről beszélni!

 

A téma iránt érdeklődők, itt olvashatnak többet!

Facebook Kommentek