4 kérdés, amire, ha igen válasz, nagy a baj

Nincs olyan párkapcsolat, ahol ne lennének viták. Ez természetes, hiszen minden ember más és más, különböző véleménnyel, nézetekkel, hangulattal. Ott kezdődnek a gondok, ha a nézeteltérések, veszekedések, esetleg „harcok” sűrűn előfordulnak a kapcsolaton belül. Majd egy idő után eljön az a pont, mikor betelik a pohár, és az egyik fél bedobja a törülközőt. Ilyenkor érdemes megkapaszkodni az utolsó cérnaszálba, és mielőtt elválnának útjaitok párterapeutához fordulni. Azonban előtte tegyétek fel egymásnak a következő kérdéseket:  

„Mindig ugyanazon veszekszünk?”

Ha van olyan téma, ami folyton új konfliktusokat szül, és nem tudtok rá megoldást találni, akkor egészen biztos, hogy segítséget kell igénybe vennetek. Egy külső szemlélő lehet egészen egyszerű megoldást talál problémátokra.

„Olyanok vagyunk, mintha csak lakótársak lennénk?”

Ez a probléma főképp a hosszabb ideje együtt élők között jelentkezik. De nem kell megrémülni, minden kapcsolatban vége szakad egyszer a szexőrült korszaknak, viszont, ha nincsenek ölelések, csókok, romantika vagy intimitás, akkor lehet, hogy külső segítségre lesz szükségetek.

„Nagyobb a probléma nálunk?”

Vannak olyan váratlan helyzetek, amit nehezebb feldolgozni és elfogadni, mint azt hisszük. Ilyen például, ha családi tragédia történik, vagy esetleg munkahely elvesztése által anyagi gondok lépnek fel kapcsolatotokban. Ezekben az esetekben egy külső szemlélő tudhat olyan tanácsot adni, mellyel áthidalhatjátok a nehézségeket.

„Több a negatívum, mint a pozitívum?”

Bármennyi gond és nehézség éri az embert a mindennapokban, ha a kapcsolatában menedékre, ezáltal szeretetre talál, és pozitív megnyugvással éli meg az eltöltött időt, akkor nem kell aggódni. Ellenben, ha ilyenkor is több a negatívum, mint a pozitívum, akkor szintén érdemes szakemberhez fordulni.

 

Forrás: Joy.hu

Facebook Kommentek