Snétberger Ferenc ad koncertet vasárnap a Várkert Bazárban

A Várkert Bazárban vasárnap Snétberger Ferenc gitárművész ad nagykoncertet a Zenélő Budapest elnevezésű sorozat keretében, amely a hosszabb programok mellett augusztus 18-ig a hét minden napján ingyenes 20 perces minikoncertekkel is várja a közönséget a főváros számos pontján.

A sorozat kiemelt koncertjei között vasárnap Snétberger Ferenc gitárművész Műfajokon átívelő improvizációk című előadását a Várkert Bazár Öntőház udvarán hallhatja a közönség – közölte a Zenélő Budapest programot szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) .

A Margitszigeti zenélő kútnál minden pénteken, szombaton és vasárnap rokokó ruhába öltözött női vonósnégyes és egy klarinétművész idézi fel a polgári korok hangulatát, a Várkert Bazár Gloriettjénél péntektől vasárnapig huszárruhás rézfúvósok zenélnek, a főbejáratnál pedig szombatonként egy szaxofon együttes múltidéző dallamai csendülnek fel.

A Magyarság Háza Szentháromság téri erkélyén fafúvósok muzsikálnak egy operaénekessel kiegészülve minden vasárnap, hétfő és kedd délután, a Szent István-bazilika előtt ugyanekkor harangjáték és fuvolaszó csendül fel, a Vajdahunyadvár udvarán pedig péntektől vasárnapig délelőttönként két alkalommal erdélyi népzenészek adnak koncertet.

A Műcsarnok lépcsőjén klasszikusokat hallgathatnak dzsesszhangszerelésben az arra járók hétvégente délelőtt, a Deák Ferenc és a Vörösmarty téren kürtök és fuvolák, a Központi Vásárcsarnokban kedden és pénteken cigányzene, a Gerbeaud cukrászda teraszán pedig egy hárfa-hegedű duo várja az érdeklődőket.

Forrás: MTI

Facebook Kommentek