Online kirakat

Webkamerás modellek kínálta cyber-erotika uralja az internetpornó mocsarát.

Egy kávézóban beszéltem meg találkozót Karolinával (nevezzük így), az interjúalanyommal, aki vállalta, hogy névtelen beszámolót ad nekem a szakmájáról. Hivatását tekintve Karolina webkamerás modell, munkaköri leírása azonban szinte behatárolhatatlan. A webkamerás oldalakra egyszerű a regisztráció: elég, ha az illető betöltötte tizennyolcadik életévét és feltölt egy fotót a személyi igazolványáról, máris megkezdheti pályafutását a rövid és felületes ellenőrzés után. Az oldalak többnyire tokenrendszeres fizetéssel működnek, a látogatók meghatározott összegért tokeneket vásárolhatnak, melyet aztán a lányokra – vagy fiúkra – költhetnek. Többnyire percdíjas privát showkat árulnak az oldalon belül, ám vannak, akik Skype-on, Snapchaten vagy egyéb mobilos alkalmazáson is értékesítenek. Az oldalak száma végtelen, a piac pedig nagyon felhígult, így a szemfüles élvhajhászok akár öt dollárért is találhatnak negyed órás privát show-t extrákkal. És, hogy mit is érthetünk extrák alatt? Többek között erről is faggattam Karolinát.

-Hogyan csöppentél bele ebbe a világba?

-Nem mondom, hogy teljesen ismeretlen terep volt ez számomra, de mikor szembejött, nem pont ilyen munkát kerestem. A hirdetés kozmetikai termékek forgalmazásával áltatott, a telefonos beszélgetés után egyből találkozót beszéltünk meg, meglepően könnyedén ment. Élőben a hölgy interjúztató egyből, kertelés nélkül beavatott. Azt kérte hallgassam meg, és természetesen én döntök, mennyi részlet is érdekel pontosan. Erre azt gondoltam – adok neki két percet, és otthagyom, a kíváncsiságom vitt előre, hát, a következő szombaton már a stúdióban próbálkoztunk egy másik, nálam kicsivel rutinosabb lánnyal. Kétségbe voltam esve és nagyon sürgősen kellett a pénz. Lakbérre, meg a kistesóim iskolakezdésére.

-Nem kell mentegetőznöd, sajnos mind tudjuk, milyen széles réteget érint a nehéz megélhetés. Szóval stúdióban kezdted, mit kell erről tudni?

-Ez egy ötszobás magánlakás volt, minden szobában két monitor, asztali PC és természetesen több webkamera. A tulajdonos elég közvetlen kapcsolatot ápolt a lányokkal, ami pozitív, de a bevétel elég nagy részét képezte a leadó. 65%-ban állapodtunk meg, ezt kapta meg a stúdió, aztán persze ki tudja, hogyan csaltak a számokkal. Kevés fiú-lány pár volt, főleg a leszbikus kategória ment nagyon. Ha többen kameráztunk, mindig volt egy operátor, aki gépelt helyettünk és kezelte az oldalakat, így viszont sajnos még több részre oszlott a bevétel…

-Több webkamerás oldalon is voltatok egyszerre? 

-Hát igen. Megsúgom, az egyik oldal tulajdonosa egyébként az ország egyik leggazdagabb embere. Őszintén szólva, a stúdiós időszak jó volt arra, hogy betanuljak, elsajátítsam az alapokat, de az igazán jó kereseti lehetőség a saját businessben rejlett. Az egyik lánnyal kitaláltuk, hogy majd megcsináljuk a saját stúdiónkat, amiből persze nem lett semmi, mert a lányok sajnos nagyon megbízhatatlanok, és az utolsó pillanatban mondják le a műszakokat, illetve nem csinálják végig rendesen az előre megbeszélt szakaszokat – így persze sem ők, sem mi nem járunk jól. Kettesben dolgoztunk, biszex párként beregisztrálva néhány – amúgy jóval kevesebb – oldalra, majd egyedül maradtam. Ez volt a legjobb. Akkor és úgy csináltam a dolgokat, ahogyan akartam, kialakultak a törzskukkolóim. Egyszerre két weboldalon hirdettem magam, plusz ott volt a Skypeom. Néha csak úgy, baráti beszélgetésekért is kaptam pénzt, vagy ajándékutalványt internetes webshopokhoz, amiből laptopot és ruhákat tudtam vásárolni magamnak. A mai napig ezt az üzletpolitikát folytatom.

-Mesélj róluk! Miket kérnek?

-Meglepődnél, de ez is úgy működhet, mint a prostiknál… Rengeteg a magányos ember, aki imád chatelni. Meg persze, így még személytelenebbek maradhatnak. Volt, aki bevallotta, hogy élőben sosem fizetne szexért, így viszont teljesen biztonságban érzi magát. Mind a lebukástól, na meg persze a nemi betegségektől. A kedvencem egy túlsúlyos német pasas, aki komplexusokkal küzdött a külső –és intim méretei miatt. Nagy has, apró férfiasság. Na, hát, ő imádja, ha szóban megalázzák, kinevetik. Rengetegszer írtam neki fejből sztorikat, hogyan szégyeníteném meg a barátnőim előtt. Sokszor nem is én vagyok a kamera fő sztárja, hanem ő, amint különféle kényelmetlen vagy vicces pózokban vergődik és önkielégít.

-Ez durván hangzik. Az extrém esetekkel több pénzt keresel?

-Nem mondanám. Valójában minden második lány ezt csinálja, ha nem is főállásban, de hétvégi kiegészítésként – hiszen a pénz mindig kell. Szóval a piac felhígult, egyre többen kínálnak egyre olcsóbban extrákat, sok-sok csaj veszi fel videóra a kamerás show-kat és adja el később. 10-20 videós csomagok, fillérekért. Ehhez mérten a privát show-k, ahol csak te és a kamerás partnered vesztek részt, drágák, mert percdíjasak és minél több az extra annál drágábbnak kellene lennie. Csakhogy egy anál már alap, az, hogy mellé ötféle kérdése-kérése van a kliensnek sajnos szintén az. Amit én kevésbé részesítek előnyben az a publikus show – itt az oldal chatszobájában, gyakorlatilag bárki által megtekinthető műsort adsz el, borravalót adó kukkolók irkálják a chatedre, mit szeretnének látni. Ez mindig nagyon primitív és nagyjából követhetetlen, hiszen ha valakin nincs ruha, máris megsokszorozódik a nézettsége. Sokáig használtam például PayPalt a fizetések elfogadására, ezt imádtam, hiszen az oldal nem tudott jutalékot levonni a pénzemből. De a PayPal nem adult friendly (pornó-barát) szolgáltatás, így mindenkit letiltanak, előbb-vagy utóbb, akit ilyen jellegű értékesítésen kapnak. De addig is szép summát húztam le róla, az oldalon, tokennel megkeresett pénznek csaknem a háromszorosát.

-Mi számít extrának, ha ennyire kitolódtak a határok?

-Ne borulj ki, de ezek oda vannak a pisi-kaki témáért. Elég undorító, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lányok csalnak, a legolcsóbb trükkök tárháza nyílik meg előtted, ha ilyesmire vadászol. Csokipuding és almalével töltött fecskendők – ebből áll az egész. A többség tudja ezt, ennek tudatában vásárolja meg, a többiek meg háborognak; de mindig akad valaki, aki megveszi. A csalás egyébként a behatolásra is sokszorosan igaz, mivel a kamera kétdimenziós, könnyű kiismerni a megfelelő szögeket, hogy úgy tűnjön mintha… Az oldalakon tilos ürüléket mutatni, figyelmeztetés, majd kitiltás jár érte, csakúgy, mint a pedofil tartalmakért; erre nagyon figyelnek. Skypeon lehet csak efféle dolgokat árusítani, és jó esélyed van rá, hogy rögzítik és továbbadják. Extrák lehetnék még különféle fétisek, lakk ruhák. Nagyon szélsőséges esetekkel is találkozni, szegény országokban például öncsonkításra licitálhatnak az elborultabbak, de én ilyet élőben még hála az égnek sosem láttam, csak hallottam róla… Eléggé keresettek viszont a szabadtéri, illetve vezetés közbeni show-k, ezeket szeretem és magam is szívesen csinálom egy barátnőm kertjében, a medence mellett, mikor alkalmam nyílik rá.

-Nem félsz tőle, hogy viszont látod magad az interneten?

-Mindenki viszont látja magát, a weboldalak, bármilyen csúnyán is hangzik, kiadják a lányokat, a publikus showkat ezért is utálom. Mindegyiket feltöltik egy-egy archiváló oldal szerverére, és havi díjas költségért letölthetőek. Paróka és szemüveg, erős smink, rajzolt szemöldök – nekem ez a trükköm. Anyám sem ismerne rám.

 

 

Szerző: „Cé”

 

Facebook Kommentek