Claudia Cardinale az idei fesztivál hivatalos plakátján

Fotó: Facebook

A római háztetőkön táncra perdülő fiatal színésznő látható a 70. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján.

A sajtónak szerdán bemutatott vörös hátterű plakát az olasz filmsztár egy 1959-es fotója alapján készült. „Az ünneplés csillogó aranya és a perzselő vöröse jegyében tiszteleg a fesztivál a kalandvágyó színésznő, független nő és elkötelezett állampolgár előtt” – írták közleményükben a szervezők.

„Mint minden évben, idén is a nyitás és a befogadás politikája fogja jellemezni a Croisette-et, egy olyan világ képeinek 12 napja alatt, amely ki mer mondani dolgokat, meg meri mutatni magát és szembe mer nézni önmagával” – tették hozzá.

„Ezt a táncot 1959-ben jártam egy római háztetőn. Senki nem emlékszik a fotós nevére, én is elfelejtettem. De a fotó a pályafutásom elejére emlékeztet, egy olyan korszakra, amikor nem tudtam volna elképzelni, hogy egy nap felmehetek a filmművészet leghíresebb palotájának a lépcsőjén. Boldog születésnapot!” – idézte a közlemény az olasz filmsztárt.

A 70. cannes-i filmfesztivált május 17. és 28. között rendezik, a nemzetközi zsűri elnöke idén Pedro Almodóvar spanyol rendező.

A hivatalos programot április 13-án jelentik be Párizsban.

 

Forrás: MTI

Facebook Kommentek