Öleljen, vagy ne öleljen – ez itt a kérdés

Amerikai cserkészlányok egyesülete, a Girl Scouts azt tanácsolja a szülőknek, hogy ne erőltessék rá lányaikra a szeretet kifejezését, azaz ne kötelezzék, hogy megölelje vagy megpuszilja családi összejövetelen rokonaikat, ismerőseiket, mert rossz hatással lehet a lányok későbbi életére. 

Az oldal szerint az ünnepek a remek ételekről, a vidám hagyományokról és a szeretetről szólnak, ám a lányokban téves elképzelések alakulhatnak ki a beleegyezésről és az érzelmek fizikai kimutatásáról.

Ha ilyen, vagy ehhez hasonló módon erőltetjük rá a lányokra a szeretet és a hála fizikai kifejezését, az drasztikus hatással lehet a későbbi, felnőtt életükre. A későbbiekben a lányok úgy érezhetik, hogy a szeretet valamilyen fizikai kifejezésével tartoznak például azoknak, akik meghívják őket vacsorára vagy más módon kedveskednek nekik.

A nevelési tanácsadó szerint is oda kell figyelni erre, és érdemes megtanítani a kislányokat arra, mit is jelent a beleegyezés.

A szkeptikusok szerint túlzás ez az aggodalom. Udvariasságból egyik lány sem fog fizikai kontaktusba kerülni egy férfival, csak mert gyerekkorában meg kellett ölelnie egy rokonát karácsonykor.

 

Forrás: NLCafé

Facebook Kommentek