Nyári gondok – pakoljunk, de hova?

Fotó: Pexels

Fantasztikus dolog, amikor végre itt a nyár és a koleszból hazatérő gyerek átveszi a teljhatalmat a lakás fölött. Bár az is igaz, hogy a gyerekszobából varró és sport szoba is lett, nem csoda hát, ha belépéskor a földön szétdobált kacatok miatt „agyvérzést” kapnak a család felnőtt tagjai. Mi lehet a megoldás?

Peti egyetemista. Pár éve Szegeden él, ami azt jelenti hogy az otthonmaradók felváltva veszik át az egykori gyerekszoba feletti hatalmat. Van, hogy az apuka pakol szét benne, mert azt mondja „most szétválogatom a szerelős dobozom”, de jellemzően Kati, az édesanya használja sportra és varró szobának kedvenc gyermeke egykori helyét. A baj minden évben ott kezdődik, amikor Peti hazajön nyáron és szeretné elhelyezni a saját csomagjait, ruháit és egyéb felszereléseit, egyszóval igyekszik visszavenni a parancsnokságot, miközben arra is figyelnie kell, hogy véletlenül se sértse meg az otthoniakat.

” Valami csoda folytán rendszerető lett a fiam. Nem is értem, hogy lehet, de most ő szól ránk, hogy milyen kupi van a szobájában. Sajnos nagyon igaza van, de annyira belaktuk már, hogy nem tudjuk kivinni a saját cuccainkat”- mondja az anyuka.

Aztán persze Peti megtalálta a megoldást, bár először nem igazán tetszett a szülöknek az ötlet. „Találtam egy szuper mini raktárat –Euro Mini Storage-, ahova arra az időre, amíg haza költözöm, el tudjuk helyezni anya és apa dolgait. Először persze azon problémáztak, hogy ha este kellene valami nekik a raktárból, akkor nem férnek hozzá, de amikor elolvasták a weboldalon, hogy 24 órán keresztül hozzáférhető, és minden biztonságban van, megnyugodtak. Jövőre végzek az egyetemen és a terveim szerint albérletbe költözöm, de már most tudom, hogy nekem is kell egy raktár”- tette hozzá Peti.

Azóta persze nyugi van. A szülők örülnek, hogy otthon van a gyerek és a gyerekszobából átvedlett kupi szoba tartalma is biztonságos helyen van, Peti pedig végre szétpakolhat…aztán irány a Balcsi!

 

Facebook Kommentek