Meghalt a Playboy alapítója, Hugh Hefner

Fotó: Youtube

Hugh Hefner, a Playboy alapítója 91 évesen a Los Angeles-i Playboy-villában szerettei körében, természetes halállal hunyt el – tette közzé a Playboy Enterprises.

Hugh Hefner 1926-ban született Chicagóban. A második világháború utolsó hónapjaiban szolgált az amerikai hadseregben. 1949-ben az Illinois-i Egyetemen művészeti diplomát szerzett – írja az Index.hu.

Az első Playboyt 1953-ban adta ki, címlapon az akkor még ismeretlen Marilyn Monroe-val. A sajtómágnás a képeket akkor még 200 dollárért vásárolta, később viszont a Playboy lett a világ legnagyobb példányszámban eladott férfimagazinja, volt, hogy a lap 7 millió példányban is elkelt.

Hugh Hefnernek több házassága volt, és négy gyermek édesapja lett. Idős kora ellenére rezidenciájában rengeteg partit tartott fiatal barátnőivel. Volt olyan, mikor három nővel élt együtt, természetesen mind jóval fiatalabb volt nála. Saját bevallása szerint legalább ezer nővel feküdt le élete során. Legutóbb Crystal Harrist, a nála 60 évvel fiatalabb nyuszilányt vette el feleségül.

Hefner 1985-ben visszavonult a cég vezetésétől, miután kisebb stroke-ot kapott, Christie Hefner vette át a stafétabotot apjától. A Playboy elveszítette jelentőségét az internet elterjedésével, így 2015-ben úgy döntöttek nem lesznek meztelen nők a címlapon (de lettek).

A Playboy, mint brand kiterjedt kaszinók, éjszakai klubok üzemeltetésére, videók készítésére, sőt tévécsatornát is működtetett. De kozmetikumok, ruhaneműk gyártásával is foglalkozott, a legendás Playboy-logó pedig mindenki számára ismertté vált.

Hefner 2009-ben Marilyn Monroe sírja mellett vett magának sírhelyet. Ott helyezik örök nyugalomra.

Facebook Kommentek