Jótékonysági esemény a varázserdei tisztáson

Július elején különleges élményben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a Nagykovácsiban megrendezett jótékonysági goa partyra.

Nem elég, hogy szereplői és megalkotói lehettünk egy tökéletesen felépített zenei aláfestéssel gazdagított erdei, spirituális kalandnak, de az eladott jegyek után 200.000 forint értékű adományt sikerült összegyűjteni a Böjte Csaba alapítványnak. A buli legjobban várt fellépője egyébként a francia származású Talamasca volt, aki két órás szettel örvendeztette meg a nagyérdeműt.

A cserkészpark szövevényes, erdei mesét tárt elénk éjszaka. A stage maga egy réten foglalt helyet, amit egy erdészeti bekötőúton lehetett megközelíteni. Gyalogosan egy rövidebb zarándokútra emlékeztetett, ahogyan a sötétben, éjszakai sünöket kerülgetve törtünk utat suhogó ágak közt, követve az egyre erősödő zenét. Érdemes volt alaposan körüljárni a rendelkezésre álló területet – mindenütt akadt valami látnivaló, hol a fényzsonglőrök, hol az UV festők személyében. A tánctértől kicsit távolabb apró tisztás bújt meg a fák között, egy szegletében apró kápolna-szerű építményt őrizve, mely reggelre megnyitotta kapuit a kíváncsi szemek előtt. Néhány fatörzs remek ülőalkalmatosságként szolgált a pihenni és beszélgetni vágyóknak – szerény személyem inkább a csendes, erdei meditációt választotta.

A fáradhatatlanok arcát az első napsugarak még ott érték; sokan vittünk takarókat, kosárban gyümölcsöt, hosszabb piknikre készülve. A zene a napfelkeltével és a világosodó égbolt színeivel együtt váltott ritmust, kora délutánig megtartva a bensőséges atmoszférát.

 

Szerző: „Cé”

Facebook Kommentek