Chick Corea: Concerto for Trio – Premier

Fotó: Müpa

Chick Corea 2021 novemberében negyedszerre érkezett volna a Müpába, hogy bemutassa magyar rajongóinak a Müpa számára írt háromtételes művét. A bemutatóra már nem kerülhetett sor.

Nem volt azonban kérdéses sem a művész özvegye és menedzsmentje, sem a Müpa részéről, hogy az előadásnak létre kell jönnie, hogy méltó keretek közt szólalhasson meg a Concerto, valamint más, Chick Corea munkásságát felidéző darabok. Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a bőgőnél John Patituccit, a dobok mögött pedig Dave Wecklt láthatjuk viszont.

A három fiatal zongorista közreműködése nemcsak zenei kuriózum lesz, általuk a jövő zenéjét hallhatjuk, és megbizonyosodhatunk róla, hogy Chick öröksége jó kezekben van. Szabó Dániel, a rangidős pianista itthon és az Egyesült Államokban is elismert előadó, zeneszerző, tanár, a UCLA, illetve a PTE művészeti karának oktatója, akinek Chick mellett Vince Mendoza, Peter Erskine és Danilo Perez egyengette pályáját. Beka Gochiashvili 1996-ban született Grúziában, és 2017-ben hallhatta őt a Müpa közönsége Stanley Clarke zenekarában. Az izraeli Gadi Lehavi egyidős Gochiashvilivel, mindketten csodagyerekként kezdték pályájukat, és már tizenhét éves korukban felléptek Coreával és ünnepelt zenésztársaival a New York-i Allen Roomban.

  • 2022. március 14. hétfő
  • 20:00 — 22:00
  • Egy szünettel
  • Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 

(Müpa)

Facebook Kommentek