Műhúst az asztalra?

Egyre több kutatócsoport dolgozik azon, hogy laboratóriumi körülmények között állítsanak elő húst. A hír nem sci-fi, hanem nagyon is valóság – a Memphis Meat nevű amerikai cég azt ígéri, három-négy éven belül boltokba kerül a valódira megtévesztésig hasonlító mű-csirkehúsuk.

Mióta 2013-ban a maastrichti egyetem professzora, Mark Post szarvasmarha őssejtből előállította az első laborburgert, sokan kedvet kaptak a hasonló munkához – szerintük az állati életet megkímélő, termőterületet nem igénylő élelmiszer a jövőben kulcsfontosságú lehet.

A tavalyi év során Uma Valeti vezetésével állati sejteket oxigénnel, cukorral és ásványi anyagokkal táplálták huszonegy napig – a metódus működött, így most a csirkén és a kacsán volt a sor.

 

Forrás: Magyar Konyha

Facebook Kommentek